Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Festival huspeniny - Miskolc-Tapolca - Maďarsko

7.2.2013

Vážení přátelé CK ERLI, máme pro Vás další zajímavý tip na výlet po Maďarsku: FESTIVAL HUSPENINY V MISKOLCI. Tento netradiční festival se koná 22. – 24. února 2013 a je jedním z řady dalších důvodů, proč Maďarsko navštívit.
Miskolc je partnerským městem Ostravy, a jak asi většina z Vás ví, nachází se zde unikátní jeskynní termální lázně. Zdejší termální voda obsahuje jód, brom a vápník, a je doporučována při chorobách nervového systému, neurotických potížích spojených s funkcí srdce, vysokému krevnímu tlaku a při žaludečních potížích a vyčerpání. Vzduch v jeskynních má příznivý vliv na katarové dýchací potíže. Venkovní plážové koupaliště má dva otevřené termální bazény, plavecký bazén a tobogán, takže si zde přijdou na své jak dospělí, tak i děti všech věkových skupin.
Pokud se tedy budete v tomto období nacházet v Miskolci, nebo jeho nejbližším okolí, určitě nevynechejte možnost zúčastnit se tohoto opravdu netradičního festivalu.

Po celou dobu od pátku do neděle zde bude bohatý kulturní a kulinářský program. Stánky v centru města s nabídkou zboží všeho druhu, ženský sbor zpívající písně maďarské a slovenské, živá hudba, kouzelný les pro děti. Na náměstí bude stát velká jurta Európa, kde se lidé budou moci pobavit.
Samozřejmě nebude chybět ani soutěž. Jsou určeny 2 kategorie: kreativní huspenina (z ryb, zeleniny, zvěřiny) a tradiční huspenina (z vepřového masa). Každý, kdo se přihlásí do soutěže, musí odevzdat od každé kategorie 5 kusů, ať má porota z čeho vybírat.
Z Budapešti dokonce kvůli této akci vypravují v sobotu vlak „Nostalgia“, který chtivé návštěvníky festivalu doveze do Miskolce  (23.2.2013 ráno v 9.25 hodin odjezd z Budapešti z nádraží Nyugati Pályaudvar,  návrat z Miskolce z nádraží Tiszai Pályaudvarv 17.40 hodin)

Odkaz na webové stránky: 
www.kocsonyafesztival.hu

CK ERLI Vám ráda zajistí ubytování ve městě Miskolc-Tapolca:
MT 01 - privát
MT 02 - privát
MT 03 - privát
MT 04 - privát
MT 05 - hotel PARK***

Do Miskolc-Tapolca pořádáme i autobusový zájezd:
4.10. - 6.10.2013 - "SLAVNOSTI TOKAJSKÉHO VÍNA"
Jak už název napovídá, jde o další festival, tentokrát zaměřený na tekuté zlato Maďarska - víno. Jeho návštěvníky čeká přehlídka uceleného sortimentu "Krále vín a vína králů" staroslavné tokajské vinařské oblasti spojená s degustacemi při tradičním vinobraní včetně prodeje vín. Koupání v jeskynních lázních. Prohlídka města Košice.

Více informací: ZDE

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé