Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Festivaly v Mad'arsku

8.7.2015

Hlavním městem Mad'arska je Budapešt' a je to znát. Nejen rozlohou (93 036 km²)  a počtem obyvatel (9 908 798), ale i děním. V hlavním městě se totiž koná spousta zábavných festivalů, na které má určitě cenu jít.

Jako první vám představíme jeden z nejlepších festivalů v Evropě a tím je Festival Sziget. Jeden z největších kulturních a mládežníckých festivalů v Evropě, na kterém po dobu  jednoho týdne (10. až 17. srpna), na víc než 60 místech čeká na návštěvníky denně 150 až 200 programů. Vystoupí zahraniční hvězdy a nejznámější maďarští hudebníci. Sziget není jen o hudbě, protože nabízí mnohé další kulturní programy, jako divadlo, cirkus nebo výstavy. K dispozici je také pláž. Až 400 000 návštevníků se může těšit na koncerty lehké hudby, divadelní představení, promítání filmů, výstavy a sportovní programy.

Další z festivalů je Budapešt'ský letní festival, který trvá po dobu tří měsíců (červen až spen) skoro každý den. Čeká na vís více než 100 úžasných programů na výjmečných místech. Od divadelních vystoupení až po dětské pogramy si tu každý příjde na své.

Jako další je Židovský festival, který se koná koncem srpna a končí začátkem září. Každý rok je v Maďarsku pořádán židovský letní festival. Není festivalem pouze pro Židy, ani nemá misijní poslání. Jeho účelem je utvoření prostoru pro setkání různých kultur. Poznejte s námi poklady maďarské židovské kultury, která je otevřená všem bez rozdílu vyznání.

Nezapomeňme také na Szeptember fest, který se bude konat 4. až 6. zaří. Jedná se o gastronomický a kulturní festival. Těšit se můžete na jídla z ryb a tradiční mad'arskou kuchyni, ve které nesmí chybět pörkölt, který můžete ochutnat až na 30 způsobů. Nebude chybět ani popová, roková a jazzová hudba kterou si můžete vychutnat na 5 podiích. Mezi koncerty a ochutnávkou jídla se můžete podívat na americká a vytuněná auta.

Posledním ale neméně důležitý je Budapešt'ský festival vína a šampaňského, který se koná od 9. do 13. září. Vinný festival dnes už patří mezi hlavní a nejoblibenějš odborné akce ve Střední Evropě, kde si ročně víc než deset tisíc lidí osvojí kulturní konzumaci vína a pozná výrobce vína, umění a tradície, které se pojí s vinnou kulturou.

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé