Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Győr - město řek

2.6.2015

Győr

Překrásné barokní město, které je spojeno se jménem Ányose Jedlika, benediktýnského mnicha s výrobou sodovky a její plnění do lahví.

Díky svému hospodářství, kultuře a sportovním událostem se stává město turistickým cílem. Pro milovníky pamětihodností a kultury je Győr tím pravým místem na dovolenou. Město nabízí: Baziliku Nanebevzetí Panny Marie, Kostel sv. Ignáce, Biskupský hrad a další ne méně důležité pamětihodnosti. Pestrá nabídka kulturních akcí začíná Barokní svatbou a pokračuje Festivalem tanečního umění, Festivalem pěti kostelů, Dětským festivalem a končí oslavami Adventu v Győru. Známé je také představení baletního souboru Győri Balett.

K odpočinku a relaxaci zde najdeme zážitkové bazény, saunový park a milovníci zvířat mohou navštívit Zoologickou zahradu Xantus János, kde si mohou prohlédnou až 100 druhů domácích a 500 druhů exotických zvířat. Pro zájemce techniky je zde nejnovější vzdělávací atrakce tématický vědecký dům, který je ojedinělý v celé Evropě.

Při svých cestách po Mad'arsku nezapomeňte sbírat turistické známky, které vám připomenou krásu Mad'arska. K dispozici je šest turistických známek. První turistickou známku s číslem 132 lze získat jako památku na celé město a významné pamětihodnosti, turistické známky s čísly 142, 143, 144 a 145 lze získát, jako památku na poutní místa, kláštery a církevní památky. A poslední ale neméně důležitá turistická známka má číslo 152 a lze ji získat za ostatní turistická místa v tomto krásném městě.

No. 132 - GYŐR - VÁROSHÁZA

No. 142 - GYŐR - PÜSPÖKVÁR

No. 143 - GYŐR - BAZILIKA - SZENT LÁSZLÓ HERMA

No. 144 - GYŐR - BAZILIKA - KÖNNYEZŐ SZŰZ MÁRIA

No. 145 - GYŐR - BOLDOG APOR VILMOS PÜSPÖK

No. 152 - GYŐRI VASKAKAS

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé