Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

hotel BONVINO SPA - Badacsony - Maďarsko

17.1.2013

Dovolujeme si Vám představit nový hotel v naší nabídce. Jedná se o luxusní 4-hvězdičkový hotel nacházející se ve městě Badacsony. Jeho jméno je BONVINO SPA hotel a jak už jeho název napovídá, jedná se o vinařský a wellness hotel. Ve zdejším wellness centru mimo jiné najdete např. plavecký bazén s tryskami, jacuzzi nebo svět saun. Využít můžete příjemných a uvolňujících masáží, popřípadě kosmetických procedur.
Pokud se sem vypravíte, bude na Vás čekat luxusní relaxační zázemí, výborná kuchyně a široký sortiment kvalitních vín.

fotografie a popis hotelu: ZDE

Badacsony, ve kterém se tento příjemný hotel nachází je známá maďarská turistická destinace, ležící na severním pobřeží maďarského jezera Balaton. Mírně zvlněné roviny zde přechází do kopcovité krajiny, která byla, stejně jako celá oblast Balatonu utvářena vulkanickou činností. Hlavní dominantou Badacsony je stejnojmenná vyhaslá sopka. Zdaleka viditelná hora s plochým vrcholem, vysoká 437 metrů, patří k nejznámějším přírodním útvarům balatonského pobřeží.

V okolí je možno navštívit mnohé historické i přírodní zajímavosti. V Badacsonyörsi stojí za to navštívit arboretum Folly se 400 druhy věčně zelených rostlin. V obci Badacsonytomaj byl v r. 1932 postaven kostel sv. Imre, první čedičový kostel ve střední Evropě. Obec samotná se rozkládá na úpatí čedičového kopce nazývaným též "horou vína“ – Szölöhegy. Každý milovník vína totiž ví, že největším lákadlem tohoto kraje je vinařství.

Vinařská oblast Badacsony je svou kvalitou řazena na druhé místo v Maďarsku, hned za světoznámý Tokaj. Valná část vinic leží na jižních svazích hory Badacsony, které se svažují až do mělkých vod Balatonu. Pěstují se zde vinné hrozny, ze kterých se vyrábí Badacsonyi Szürkebarát a Kéknyelű. Asi nejvíce proslavilo toto místo víno „Badacsonský Šedý mnich“, který tu v minulosti lisovali Pauláni.

Chcete-li ochutnat místní vína, máte nespočet příležitostí v malých vinárnách či výčepech.
A pokud by jste již teď chtěli ochutnat lahodná vína z tohto kraje, rádi Vás přivítáme v našich kamenných obchodech v Ostravě nebo v Havířově, kde si nejen je můžete zakoupit.
www.obchod-erli.cz

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé