Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Jezero Balaton a jeho okolí

10.4.2015

Navštívíte-li Maďarsko, pak místo, které musíte určitě v jakémkoli ročním období vidět a zažít, je jezero Balaton. Zrcadlící se hladina vody, nádherné vinice, písek a vlny, rybaření, šplouchání se ve vodě, plachtění a vodní šlapadla, koncerty, kluby a večírky, plážový volejbal a jízda na kole, hrdě se tyčící hrady, ospalé vesničky, nádherná krajina a křišťálově čistý vzduch...to vše najdete u jezera Balaton.

Pokud pojedete okolo Balatonu na kole (cyklotrasa okolo jezera měří 206 km) nebo se vydáte jen tak na kratší túru, odměnou vám bude pohled na prameny a hrady, opuštěné zříceniny a nádherné pláže, rozkvétající městečka, přístavy a levandulová pole.

Rádi byste si jezero prohlédli z jiné perspektivy? Vyhoupněte se do sedla a zajezděte si na koni. Okolo Balatonu je mnoho jezdeckých škol, které nabízejí zkušební i netradiční jízdy.

Chtěli byste raději zpomalit? Okolo jezera je mnoho krásných turistických stezek, které vás povedou po mírných svazích a vuklanických kopcích. Pokud vás zajímá lezení po skalách nebo severská chůze (nordic walking) od jednoho vinného sklípku ke druhému, pak si nezapomeňte přibalit turistickou obuv.

Na severním břehu jezera Balaton se můžete vydat na romantické procházky úzkými uličkami města Balatonfüred, dýchajícími atmosférou 19. století. Ochutnejte místní kyselku ve vodním sále s 12 pilíři na Gyógy tér (Léčebné náměstí), která pomáhá při ledvinových a zažívacích obtížích a zmírňuje příznaky cukrovky.

Vydejte se také o několik kilometrů dál na poloostrov Tihany, odkud je nádherný výhled na jezero a vzduch je prosycen vůní levandule.

Kolem celého Balatonu je spousta zajímavých míst, kde nyní můžete zakoupit turistickou známku (Turista érem) - více informací na www.turista-erem.hu

Ubytování u Balatonu:

Balatonfüred - hotel MARINA***
Balatonfüred - hotel ANNABELLA****
Zámardi - hotel FAMILIA***
Badacsony - hotel BONVINO SPA****

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé