Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Královský palác v Gödöllö

4.8.2014

Ve městě Gödöllö se nachází největší barokní palác Maďarska. Tento palác je bývalým královským palácem a z historického hlediska je významnou kulturní památkou krajiny. Je to místo, kde najdete kulturu i turistiku v jednom.

Palác dal postavit v XVIII. století jeden z nejvýznamnějších šlechticů Uherska I. Antal Grassalkovich, který založil nový styl ve výstavbě paláců v celém Uhersku. V době Rakousko-Uherské monarchie byl palác oblíbeným místem odpočinku královny Alžběty, známé pod jménem Sisi.

Po druhé světové válce zde byly kasárny sovětské armády a později také domov důchodců, což vedlo k pomalému zničení komplexu budov.

Rekonstrukce začala počátkem roku 1990 a od roku 1996 již palác přijímá návštěvníky z celého světa.

Obnovené je i zdejší divadlo v barokním stylu a pavilón na Královském kopci.

Historická éra je zde představena ve stálé expozici, kde je možno zhlédnout představení období baroka a pobyt královské rodiny v Gödöllö.

Celkem nedávno byla zdejší sbírka obohacena celou řadou nových pozoruhodností. Obnovená byla zdejší zahrada, proběhla rekonstrukce verandy Alžběty, dokončena byla také rekonstrukce jízdárny a barokních stájí, byl otevřen promítací sál s možností promítání v rozlišení 3D.

Královský palác v Gödöllö disponuje místnostmi v historickém stylu a má reprezentativní sály odpovídající nejvyšším požadavků protokolu. Krom toho se zde konají pestré kulturní programy. Právě proto se stal zdejší palác jednou z nejpřitažlivějších a vzrušujících institucí a přitažlivým turistickým místem v Maďarsku.

Pro milovníky turistiky a sběratele turistických známek máme navíc dobrou zprávu. I toto nádherné místo se již brzy připojí do početného seznamu míst, kde si můžete zakoupit dřevěnou turistickou známku.

Neváhejte tedy a projeďte se zpátky v čase do dob Rakousko-Uherské monarchie.

Více informací o královském paláci najdete na oficiálních stránkách, kde mimo jiné, můžete zhlédnout i nádherné fotografie paláce a jeho okolí:
www.kiralyikastely.hu

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé