Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Léčebné jezero Hévíz

20.3.2013

Léčebné jezero Hévíz je největší biologicko-aktivní , přírodní, rekreační termální jezero na světě. Toto jedinečné léčebné jezero se nachází asi 6 km od Balatonu a 180 km od Vídně. Dva 38 metrů hluboko nacházející se prameny obsahují síru a rádium, a tím zásobují jezero. V pramenu jeskyně v každé sekundě vzniká 410 l vody, která má teplotu 40 °C . Vznikem této vody se zabezpečuje výměna vody v celém jezeře každé 3 dny a tím jezero zůstává čisté. Na tělo nepůsobí negativně, ale spíše uklidňuje a povzbuzuje nemocného člověka. Teplota jezera vzniká z teplých a studených pramenů, které vychází ze země a proto je v jezeře teplota všude sejná. Nad jezerem se nachází 2 metry vysoká vrstva páry, která nenechá vodu vychladnout.

Jezero má vodní plochu o velikosti 4,4 ha a díky své energizující léčivé vodě a velkým množstvím dalších léčivých faktorů přispívá každý den v roce ke kompletnímu nabití těla a duše. Teplota vody v jezeře ani v zimních měsících neklesá pod 22 °C, v létě pak dosáhne i 35-38 °C.

Léčebné lázně Hévíz ale neznamenají jenom léčebné procedury. Jelikož na břehu stojí moderní lázeňský dům Festetics, ve kterém si na své přijdou i milovníci wellness.
Pojem léčebné lázně Hévíz znamená komplexní léčebné procedury se staletím ověřeným odborným zázemím, širokou škálou služeb v oblasti (medical) wellness, které splňují i nejnáročnější požadavky a také světoznámou destinaci léčebné turistiky.
Hévíz získal svůj věhlas hlavně díky jedinečnému léčebnému jezeru, které je opravdovým světovým unikátem.

Vznik léčivé koupele
Hévíz je nejstarší, největší a nejznámější koupel v krajině. Podle dochovaných památek pochází z římské doby a má 2000 let starou minulost. Základy tradiční hévíské kúry založil před 200 lety majitel okolních majetků Gróf Festetics György, který si dal vybudovat na jezeře první lázeňský dům v roce 1795. První sanatorium postavili v r. 1907. Karel Moll, Vilmos a Odon Schulhof se stali prvními lékaři. Státní léčebná nemocnice byla založena roku 1952 spolu s centrem terapii a tzv. zimní koupele. Od roku 1968 se přijímají ambulantní i lůžkový pacienti. Léčba osobní terapie a kompletní diagnostika je prověřena na základě 200 leté tradice.

Indikace
Pro léčebnou terapii je široká škála různých pohybovo-degenerativních nemocí jako jsou: všechny degenerativní nemoci spojené s opotřebováním, revmatické nemoci, nemoci pohybového ústrojí, záněty kloubů a páteře, zlomeniny, traumatické nemoci, stavy po operaci, chronické a periférní nemoci spojené s nervovou soustavou, nemoci způsobené mechanickým faktorem, pře-pooperační péče při operaci kloubů, chronické gynekologické nemoci, operační zákroky spojené s nemocí plotýnek.
Výsledky terapie nejsou dočasné, ale působí preventivně na několik měsíců proti obnově bolestí.

Kontraindikace
Složení vody není vhodné pro každého. Proto se doporučuje v těchto případech vyhledat lékaře, který Vám provede potřebná vyšetření. Dalšími kontraindikacemi jsou: infekční nemoci, nádory, onemocnění srdce, vysoký krevní tlak, astma, těhotenství.

Ubytování ve městě Hévíz:
HV 01 - apartmánový dům FERENC
HV 02 - apartmánový dům GYULA
HV 03 - apartmánový dům BODO
HV 04 - apartmánový dům JUDIT

HV 05 - hotel SANTE***

HV 06 - hotel HELIOS***+
HV 07 - hotel LOTUS THERME*****
HV 08 - hotel DANUBIUS HEALTH SPA RESORT HÉVÍZ****superior

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé