Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Maďarsko - daň z internetu

29.10.2014

Maďarsko - daň z internetu

Maďarsko od r.2015 chce zavést nové daně včetně daně z internetu. Balíček daňových změn se bude projednávat 17.11.2014, kdy se dají očekávat velké protesty, které včera 28.10.2014 zasáhly celé Maďarsko.

 

Orbáne, jsi digitální analfabet, zmiz! skandovalo sto tisíc Maďarů v Budapešti

Až sto tisíc lidí demonstrovalo v úterý večer v Budapešti proti snaze vlády premiéra Vitkora Orbána zavést daň z přenosu dat po internetu. K žádným násilnostem jako v neděli, kdy dav zaútočil na sídlo vládní strany Fidesz, tentokrát nedošlo.

Organizátoři akce označili Orbána za „digitálního analfabeta“, který zdaněním internetu zavede zemi do minulého století. „Internetová daň je symbolem vládní autokracie. Ideální výše internetové daně, kterou jsme ochotni platit, je nula,“ zdůraznil jeden z organizátorů protestu Zsolt Várady.

Účastníci demonstrace prošli městem a nejčastěji skandovali heslo „Orbáne zmiz“. Před sídlem maďarského parlamentu na Kossuthově náměstí požadovali vyvěšení vlajky Evropské unie na budovu. Jejich přání splnilo několik opozičních poslanců, kteří z oken parlamentu mávali unijní vlajkou. Budovu parlamentu chránil kordon policistů. Protestní akce se konaly i v dalších maďarských městech.

Fidesz se snaží zmírnit negativní reakce na internetovou daň tím, že do parlamentu předložil návrh na zavedení maximální částky pro tuto daň. Poslanec vládní strany Fidesz Antal Rogán v pondělí navrhl, aby maximální hranice daně za přenos dat po internetu byla pro soukromé osoby stanovena ve výši 700 forintů (64 Kč) a pro podnikatele ve výši 5000 forintů (450 Kč) měsíčně.

Maďarsko chce od příštího roku zdanit přenos dat po internetu. Každý gigabajt přenesených dat by měl být zdaněn částkou 150 forintů, tedy zhruba 13 Kč. Daň za internetové služby by měla být součástí daňových zákonů pro rok 2015. Daň budou platit poskytovatelé služeb a je předpoklad, že to v nějaké formě promítnou do cen pro zákazníky.

Převzato ze Seznamu.cz

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé