Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Maďarsko - Miskolc - hrad Diósgyőr

27.3.2015

REKONSTRUKCE HRADU DIÓSGYŐR

Nejdůraznějším prvkem projektu s názvem Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai Fejlesztési - Kulturní a ekoturistický rozvoj komplexu Diósgyőr-Lillafüred je rekonstrukce a proměna Hradu Diósgyőr.

Určité části hradu se znovu vybudovaly, čímž nyní představují náladu a architektonické charakteristiky středověkých rytířských hradů v ještě celistvější míře, než tomu bylo v minulosti.
Nové prostory současně vytvořily nové možnosti pro představení středověkého života, poznání historie hradu a v neposlední míře i pro rozšíření akcí a kulturních událostí, které hrají v historii moderní doby hradu určující roli.


Během celé realizace se klade velký důraz na zachování již existujících hodnot hradu, ale připomenutí starodávné dobu se kloubí s novátorskou, moderní realizací tak, aby prostřednictvím svého pestrého a hravého obsahu, přitahovala široké spektrum návštěvníků.

V rámci projektu se hrad znovu vybudoval do výšky dvou podlaží, s výjimkou východního křídla. Návštěvníci na hradě již nemusí jít po předem vyznačených trasách, ale mohou se volně pohybovat a vše si mohou vyzkoušet a tím během několika hodin prožít atmosféru středověkého hradu a
okusit tak jeho každodenní život. Díky interaktivnímu obsahu se návštěvníci mohou nejen příjemně zabavit, ale hravě poznat historii hradu. K tomu pomohou také místní animátoři, oblečení do dobových šatů, kteří návštěvníky ochotně usměrní a odpovídají na otázky.

Na přízemí získají své místo výstavní plochy, představující středověký život hradu, jako například místnosti představující dobové řemeslníky, myslivost nebo středověkou kuchyni. Na patře se budeme moci seznámit s historií hradu: můžeme si zde prohlédnout i středověký luxusní interiér, ložnice a lázně královen. V severním křídle se znovu vybuduje největší rytířský sál ve střední Evropě. Ve východním křídle, díky rekonstrukci dvoupodlažní kaple, se vytváří možnost pořádání nevšedních svatebních obřadů.

Více informací najdete na stránkách: www.diosgyor-lilafured.hu

Neváhejte a poznejte i vy kousek historie Maďarska.


Návštěvníci si zde mohou zakoupit maďarskou turistickou známku (Turista érem) číslo 129. MISKOLC - DIÓSGYŐRI VÁR

Možnosti ubytování v nedalekém Miskolc-Tapolca: ZDE
Termální lázně MISKOLC-TAPOLCA

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé