Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Maďarsko - oblíbený cíl dovolené

22.2.2016

Maďarsko - oblíbený cíl dovolené

Jsme rádi, že náš titulek není jen "libovolným sloganem", protože právě uplynulý rok 2015 byl v Maďarsku z hlediska cestovního ruchu rokem rekordním.

Podle momentálně dostupných údajů Maďarského statistického úřadu bylo v období leden-listopad 2015 zaregistrováné v maďarských hromadných ubytovacích zařízeních téměř 24,3 mil. přenocování, což představuje 5,7procentní nárůst oproti předchozímu roku. Maďarští a zahraniční hosté se o tento výsledek zasloužili přibližně půl na půl. Devizové příjmy z cestovního ruchu vzrostly o 10,3 %, devizová bilance dokonce o 11,4 %.

Čeští turisté jezdí do Maďarska rádi, a tak výsledky příjezdů českých turistů jsou i v roce 2015 vynikající. V období leden–listopad strávili v maďarských HUZ celkem 647 680 nocí, zasloužili se tak o nárůst o 7,8 % a Česká republika se stala už čtvrtou největší zdrojovou zemí pro Maďarsko. Statistické údaje jsou potvrzeny i českými cestovními kancelářemi, které evidují zvýšený zájem o Maďarsko ze strany klientů. Očekává se, že v aktuální složité mezinárodní situaci budou blízké a bezpečné destinace o to více vyhledávanými místy dovolené a mezi nimi Maďarsko je již tradičně známé službami poskytovanými na vysoké úrovni a ve výborném poměru ceny a kvality.

A kam míří čeští turisté v Maďarsku nejčastěji?

Tradičně největším lákadlem jsou i nadále termální lázně. Není překvapením, že Češi hrají podstatnou roli v cestovním ruchu geograficky bližších lázeňských měst (jako např. Bükfürdő, Sárvár, Győr nebo Mosonmagyaróvár), ale v posledních letech objevují i zatím méně známá a vzdálenější lázeňská místa. K oblíbeným destinacím pro prodloužený víkend či poznávací zájezdy patří samozřejmě Budapešť, perla na Dunaji a jediná lázeňská metropole světa.
Pro letní dovolenou je ideálním místem Balaton, kam se vrací každým rokem stále více spokojených turistů, země má neméně skvělé podmínky i pro aktivní a venkovskou turistiku.

Letos se Maďarská turistika v propagaci země vrátila k tematickému pojetí, rok 2016 je tedy Rokem gastronomických zážitků. V rámci různých gastronomických akcí budeme představovat maďarskou kuchyni jako nenapodobitelný zážitek. První takovou akcí bude tradiční Torkos Csütörtök, tedy Mlsný čtvrtek, 11. února, kdy podle lidových obyčejů byla poslední možnost před půstem konzumovat maso. Zanedbatelný nebyl ani praktický význam zvyku, kdy se nemuselo zbytečně vyhazovat jídlo zbylé z masopustních radovánek. V rámci akce nabídne více než 300 restaurací v celé zemi veškeré pokrmy za poloviční cenu.

převzato: Maďarská turistika a časopis TTG

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé