Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Masopustní festival - Mohács - Maďarsko

21.1.2013

Pokud někdo z Vás při svých toulkách Maďarskem zabrouzdá až na samotný jih Maďarska, do termálních lázní Harkány, třeba i s naší cestovní kanceláří ERLI, může se nejen příjemně zrelaxovat, ale také poznávat a obdivovat zdejší malebné okolí.
Město Harkány leží v proslulém vinařském kraji Villány-Siklós, nedaleko historického města Pécs a národního parku Duna-Drava.
Termální lázně v městě Harkány se rozkládají na ploše 13 ha včetně parku. K dispozici jsou bazény ke koupání, termální bazény, plavecký bazén a bazén pro děti. Areál zahrnuje krytý lázeňský komplex s bazény a se službami potřebnými k balnoterapii, např. léčebná masáž, sauna, solárium, aj.
Termální voda vyvěrající o teplotě 62 °C jako jediná na světě obsahuje síru rozpuštěnou ve formě plynu, čímž dochází k rychlejšímu vstřebávání do lidského organismu. Je vysoce účinná při léčbě veškerých chorob pohybového ústrojí, ženských a žaludečních onemocnění, jednak formou koupelí a bahenních zábalů, jednak jako pitná kúra.

V únoru je možné navštívit místo poblíž města Harkány, a to město Mohács, které je vzdáleno od termálních lázní Harkány cca 50 km. Právě zde se v období od 7. – 12.2. 2013 koná známý masopustní karneval.
První zmínky o něm jsou již z roku 1783. Tento zvyk sem přinesli chorvaté, kteří ve dřívějších časech prchali před turky do Uher.
Každý den je na pořadu dne nesmírně bohatý program, který je doprovázen průvody v maskách a hudbou (hra na dudy). Ve městě se koná zároveň velký trh řemesel. V úterý 12. února je karneval ukončen pohřbením masopustu. Programy trvají denně od rána od 8.00 hodin do večera do 19.00 hodin, a pak se z venkovních prostor přesouvají do kulturních stánků (kulturní domy, divadla, kavárny, restaurace).
Rozhodně navštivte Masopustní festival v Mohácsi, nebudete litovat.

Odkaz na webové stránky:
http://www.programturizmus.hu/tdestination-mohacs-busojaras.html

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé