Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Mosonmagyaróvár - Futura

16.5.2013

Dnes si povíme něco málo o městě Mosonmagyaróvár a jeho nejnovější atrakci - FUTURA.
Mosonmagyaróvár je vzdálen asi jen 340 km od Ostravy. Tím se stává zajímavým lákadlem pro české turisty, kteří rádi využívají zdejších lázeňských pramenů a nechávají se hýčkat wellnessem.

Mosonmagyaróvár se nachází na okraji Szigetközu na břehu Mošonského Dunaje a Lajty. Na jeho místě bylo už v době Římanů kvetoucí město Ad Flexum. Později se z města stalo centrum župy. Přes město kdysi vedla významná cesta, která zásobovala Vídeň obilím a dobytkem.

Magyaróvár a Moson byli v minulosti samostatná města. Sjednocena byla až v roce 1939 pod názvem Mosonmagyaróvár. Silnější částí byla v minulosti Moson (na konci 19. století většina obyvatel mluvila německy), ale po jejím zdemolování českým králem Otakarem v roce 1271 vzrostl význam Magyaróváru. Jelikož obě města prošly odlišným historickým vývojem, vznikly v městě dvě městské jádra: Moson a Magyaróvár.

Část, kde se v současnosti nachází moderní centrum města, byla až do 60 tých let nezastavenou plochou. V Mosonmagyaróváru nevznikly velká sídliště. Těsně za paneláky se nachází Mošonský Dunaj, a právě zde bylo postaveno kulturní centrum města, kde se pořádají různé koncerty, divadelní představení a výstavy.
Přes aleje Károlyligetu se můžeme dostat až k termálnímu koupališti, které je z hlediska cestovního ruchu nejvýznamnější atrakcí města.
Pro ty, kteří mají rádi pěkně renomované budovy doporučujeme procházku po Maďarské ulici (Magyar utca).

CK ERLI nabízí ubytování v Mosonmagyaróváru:
PRIVÁTNÍ DOMKY
APARTMÁNOVÝ PENZION ÓVÁR
HOTEL THERMAL***
HOTEL AQUA***



FUTURA
Díky procesu, který započal už před mnoha lety, vznikla ve městě Mosonmagyaróvár nejnovější atrakce - FUTURA, která otevřela své brány hostům v létě roku 2012.
V budově, která původně sloužila jako stará sýpka, vzniklo nyní interaktivní přírodovědné centrum, kde se návštěvníci mohou seznámit s přírodními vědami přes čtyři elementy: voda, vzduch, země a oheň.
Mimořádně zajímavé a obohacující výstavy pomáhají mládeži a dětem naučit se nové věci, zatímco hrají různé dobrodružné hry.
Navštivte FUTURU s rodinou, školou nebo přáteli a zažijte neobyčejný zážitek.

Oficiální stránky Futury:
www.futuramoson.hu

Video ukázka:
http://www.youtube.com/watch?v=dtShPEg-7og

ZÁŽITEK, OBJEVOVÁNÍ A HRA TO VŠE JE FUTURA.

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé