Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Termální lázně Celldömölk - autobusem

13.11.2015

Novinka pro rok 2016 - termální lázně Celldömölk - BUS

Pojeďte s námi a vyzkoušejte novinku v Maďarsku! - více ZDE

Nedaleko (cca 20 km) od známého střediska Sárvár se nachází město Celldömölk s 12.000 obyvateli a více než 750-letou historií. Pro rok 2016 je připravena nová trasa autobusu s možností ubytování v hotelu JUFA Vulkan Thermen Resort 4*, který je spojen přímo s termálním areálem.

Termální lázně VULKAN: koupání v malebném podhůří s vysoce kvalitními službami po celý rok. Pramen vyvěrá z hloubky 1200 metrů, v termální vodě je spousta rozpuštěných látek (především hydrogenuhličitan sodný), který je ideální pro pohybového potíže. Termální areál Vulkan nabízí různé bazény s termální vodou i bazény wellness, plavecký bazén, jacuzzi a finská, parní a infra sauna, dětský bazén se skluzavkou, dětské brouzdaliště a venkovní bazény.

Zajímavosti města:
Novoměstská radnice: dne 20. srpna 2010 na svátek maďarské státnosti bylo v Celldömölku slavnostní otevření nové radnice.
Chráněné území Sághegy: cca před 5 miliony let zde vybuchla sopka, která zanechala stopy ve formě tuhnoucí lávy a sopečného popela. Úrodná zem je vhodná pro pěstování vinné révy.
Vinařská oblast se zaměřuje na pěstování odrůd: ryzlink rýnský, sauvignon, chardonny.
Geologická a ornitologická naučná stezka po úbočí kopce Sághegy seznamuje turisty s historií a vytvářením bohaté flóry a fauny.

Trianonský památník stojí 291 metrů vysoko na vrcholu hory Sag připomínající Trianonskou smlouvu.
Pozůstatky románského kostela: nejstarší kostel ze 13. století
Římsko-katolický kostel Panny Marie: z roku 1748 byl postaven v centru města, v těsném sousedství budovy benediktinského opatství. Nedaleko nalezneme kalvárii a sochu Nejsvětější Trojice a mnoho dalších památek.

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé