Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

Tropicarium - Budapešť

29.4.2013

V dnešní novince bychom Vám rádi představili zajímavé místo, kam se můžete podívat při Vaší návštěvě hlavního města Maďarska - Budapešti.

TROPICARIUM
Návštěvníkům se zde kromě života v hlubinách ukáže i kousek deštného pralesa, v kterém každou čtvrthodinu zahřmí, spustí se déšť a blesky se klikatí nad lenivě odpočívajícími mississipskými aligátory. Mimo toho, v Tropicariu je možné vidět i největší mořské akvárium ve Střední Evropě -  žraločí akvárium s objemem 1,4 miliónů litrů slané vody, v kterém 8 ks dvoumetrových žraloků a několik stovek různých druhů barevných rybek žije společně v pokoji. Kromě obrovského akvária je tu možné zhlédnout ješte aspoň 50 druhů jiných ,,menších" (5-40 000!! litrových) akvárií a terárií.

Jaká zvířata zde najdete?
V 1. sále můžeme vidět ryby maďarské fauny, mezi nimiž jsou i chráněné ryby Maďarska. Je jich možné pozorovat ve svém přirozeném životním prostředí, ve venkovní nádrži.

Postoupením dále se ocitáme uprostřed deštného pralesa. Nad hlavami nám tu volně létá barevné exotické ptactvo a s hravou lehkostí poskakují malé drápkaté opičky, nemluvě o zelených, žlutých, červených a jiných hadech, kteří se tu elegantně roztahují.

V dalším sále vstoupí člověk do světa aligátorů a tropického deštného pralesa.

V galerii čekají na návštěvníky chameleóni, obrovské želvy, pavouci a škorpióni. Samozřejmě, že se zde nepohybují volně...

V sladkovodní části mohou návštěvníci vidět ryby v prostředí, na které jsou zvyklé. Nádherná a nedotknutelná jezera Asie a Afriky, ve kterých se prohání mezi fantastickými zelenými vodními rostlinami a skalisky.
Právě tady jsou hlavními hvězdami piraně, jejichž pověst není zrovna dokonalá...

Uchvacující pohled je na 11 metrový pozoruhodný tunel a na obrovské 4 metry hluboké žraločí akvárium, kde jen na dotyk ruky nad hlavami návštěvníků plavou hrůzostrašně vypadající žraloci - tygrovaní, leopardí a útesoví. Kvalifikovaní ošetřovatelé Tropicaria, disponující potápěčským certifikátem se týden co týden potápějí, aby ze svých ruk nakrmili žraloky a vyčistili jim nádrž. Příležitostně rozdají těmto dravcům 12-15 kg mořských ryb. Krmení žraloků, až na pár vyjímek, probíhá pravidelně každý čtvrtek mezi 3-4 hodinou.

Nádrž, kde návštěvníci mohou hladit rejnoky patří právem mezi nejoblíbenější. Právě tady, pod dohledem a za pomoci ošetřovatelů je dovoleno ručně krmit a dotýkat se těchto andělských tvorů s hedvábnou kůží.

Vstupné:
Dospělý (18-62 let)  - 2300 Ft
Dítě (4-18 let)  - 1600 Ft/1900 Ft
Student (do 26 let)  - 1900 Ft
Důchodce (nad 62 let)  - 1600 Ft

Pro více informací klikněte ZDE

Nezapomeňte také, že CK ERLI Vám ráda zajistí v Budapešti ubytování.

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé