Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

VÝSTAVA OBRAZŮ - MAĎARSKO - BUDAPEŠŤ

26.9.2012

Dnes přicházíme s novinkou, která potěší zejména ty z Vás, kteří mají rádi umění, výstavy a zejména umělecká díla Paula Cézanna. V hlavním městě Maďarska - Budapešti, se chystá velká výstava obrazů právě tohoto umělce s názvem Cézanne a minulost.

Výstava se koná v Muzeu umění (Szépmüvészeti múzeum).
Období: 26.10.2012 - 17.2.2013

Vstupné: 3.200,- HUF

Muzeum umění (Szépmüvészeti Múzeum) v Budapešti v letech 2003 až 2008 v rámci důležitých výstav zkoumalo tvorbu velikánů 19. Století (Claude Monet, Vincent van Gogh, Ferdinand Hodler a Gustave Moreau) a jejich vliv na charakter současného umění.
Na výstavě, která se otevírá na konci tohoto roku, se bude snažit představit životní tvorbu Paula Cézanna a jeho vztah k minulosti.

Bude vystaveno 80-100 obrazů, grafik a akvarelů, tohoto umělce. Dále 30-40 uměleckých děl tvorby mistrů z 16. - 19. století (malby, sochy, rytiny, ilustrované knihy).

Cézanne je komplikovaný umělec: „Z impresionalismu jsem chtěl udělat něco stabilního a trvalého. Něco takého jako je umění muzeí" - hlásal.
Právě on byl permanentním návštěvníkem muzea ve venkovním maloměstě Alx-en-Provence a  Museé du Louvre v Paříži. Jejich sbírka rytin a reprodukcí a umělecké díla ze sádry byly stálou inspirací jeho práce. Použití antických, renesančních, manýristických, barokních a romantických předobrazů pronásledovalo celou jeho uměleckou dráhu.

Účel této výstavy je najít odpověď na otázku proč a jak se celá jeho tvorba vyvíjela.
Cézanne a minulost: Tradice a tvůrčí síla je název výstavy a poskytuje nahlédnutí do vývoje celého životního díla.

K rozšíření a obohacení výstavy přispěly zapůjčením uměleckých děl i Museé d´Orsay v Paříži, Museé du Louvre, Museé de l´Orangerie, pařížský Petit Palais, z alx-en-provence Museé Granet, Kunstmuseum-Basel, Kunstmuseum-Bern, Beyeler-sbírka Basel, Kunsthaus Zürich, National Gallery of Scotland- Edinburgh, National Galery-London, British Museum, Galleria d´Arte Moderna Miláno, Puskin Museum Moskva, Van der Heydt Museum Wuppertall, Alberina Vídeň, Metropolitan Museum of Art a Pierpont-Morgan Library v New York, Museum of Fine Arts v Bostonu, Art Institut–Chicago a taky další majitelé světoznámých sbírek (Bazilej, Zürich, Frankfurt).

Rádi Vám při této příležitosti zajistíme v hlavním městě Maďarska - Budapešti ubytování přesně podle Vašich představ:
Penzion Romantik
Hotel Szónyi***
Hotel Sissi***
Hotel Corvin***
Hotel Fortuna***
Hotel Ramada Resort****Aquaworld
Hotel Danubius Health Spa Resort Margitsziget****

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé