Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

ZALAKAROS

7.10.2014

Představujeme Vám město a termální lázně ZALAKAROS.

Zalakaros je jedním z nejznámějších lázeňských měst Maďarska. Městečko v župě Zala, které je po celé Evropě známé svými termálními vodami a lázněmi, má více než 750-ti letou historii.
Obec s 1.900 obyvateli se nachází vzdušnou čarou 20 km od jezera Balaton, poblíž světoznámé přírodní rezervace malého Balatonu (Kis-Balaton).

Útulné městečko je obklopeno vinohrady a ovocnými zahradami. Okolní lesy zaručují jeho čistý vzduch a pozitivně ovlivňují zdejší klima.
Lázeňské městečko svojí čistotou, svými ošetřenými parky a zelení, vyzařuje pokojnou a přívětivou atmosféru. Obec je plná květin od začátku jara, až do pozdního podzimu a právem získalo ocenění "Město nejvíce květin Maďarska" v roce 2002 a v roce 2003 získalo ocenění "Město květin Evropy".

Do města láká návštěvníky v první řadě zdejší léčivá voda. Při výstavbě lázeňského komplexu se myslelo na všechny generace, na rodiny s dětmi i na starší, kteří zde přicházejí za zdravím.
Léčivá voda má složení ojedinělé v celé Evropě. Je vhodná při léčbě chronických gynekologických obtíží, nemocí pohybového ústrojí a kloubů, při ošetření problémů neurologických, srdečních a oběhových, stejně tak i metabolismu.

Léčebné lázně, které byly založeny v roce 1965, jsou díky svému rozvoji za poslední léta již 5. největšími lázněmi v Maďarsku. V létě mají hosté k dispozici více než 5000 m2 vodní plochy, z toho je přibližně 1500 m2 zastřešené. Lázně byly za poslední roky zcela obnoveny a vedle léčby nemocných se staly baštou wellnessu.


LÉČEBNÉ STŘEDISKO A ZÁŽITKOVÉ KOUPELE
Ti, kteří kladou vysoké nároky na kvalitu koupání, mohou využívat obnovující účinky zalakarošské vody v léčebném středisku, v sedacím bazénu s léčivou vodou a ve vířivce s termální vodou.
Zážitkové koupele splňují všechny požadavky fanoušků fitness a wellness. Krytá hala čeká na své návštěvníky se zážitkovým bazénem, s bazénem pro děti a jedním víceúčelovým bazénem. V zážitkovém bazénu nepravidelného tvaru s vodní hladinou o ploše 360 m2 se nachází 10 různých vodních atrakcí, podvodní masáže, vířivky, vodní houba a proud divoké vody. Víceúčelový sportovní bazén o ploše 400 m2 nabízí hostům v zimě i v létě možnost plavání, vodní aerobic nebo vodní fitness. A myslelo se i na děti. Krytý zážitkový bazén pro děti napomáhá dětem poznávat vodu a užívat si šplouchání se ve vodě. Výklopný kyblíček, mini skluzavka, mini vodopád a vodní houba čekají na ty nejmenší.
Kromě služeb zážitkových koupelí, které se nabízejí po celý rok, v létě i v zimě, jsou i venkovní bazény, ke kterým se můžete dostat rovnou z vnitřních prostor. Různé podvodní masáže, chrliče, vodní sloupy, skotská sprcha a vířivka nabízí zážitek při venkovní koupeli. Krytá hala čeká návštěvníky se skluzavkou "Černá díra" a dětským koutkem vybaveným hračkami a pokojem s televizorem. Pro milovníky saun je zde opravdová pochoutka: finská sauna, aromatická sauna, sauna se světelnou terapií a parní kabina.

TERMÁLNÍ KOUPALIŠTĚ

V parku o rozloze asi 10 hektarů ozdobeném množstvím květin a stromů a na termálním koupališti najde každá generace možnost zábavy, která ji nejvíce vyhovuje. Od částečně stinného termálního sedacího bazénu až po bazény koupaliště vybavenými nejrozmanitějšími zážitkovými prvky. Koupající se hosty čeká dětský bazén, rodinný bazén, bazén s vlnobitím a milovníky adrenalinu zase skupina skluzavek. Milovníci aktivního pohybu najdou bazény na plavání i mimo budovu. V blízkosti dětského bazénku čeká na nejmenší, hračkami dobře vybavené dětské hřiště.
Občerstvení v prostorách koupaliště slouží také k pohodlí návštěvníků.
Jak vidíte, zde se může celá rodina bavit, léčit se a odpočívat na jednom místě, v přepychovém přírodním prostředí termálního koupaliště.

Možnosti ubytování ve městě Zalakaros: ZDE

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé