Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Novinky

ZOO a botanická zahrada - Budapešť - Maďarsko

29.1.2013

Přicházíme opět s novinkou, která se týká Budapešti (hlavního města Maďarska), kam se jezdí nejenom kvůli památkám a termálním pramenům.
Jen pro připomenutí, nacházejí se zde oblíbené termální lázně Gellért nebo Széchényi, ve kterých si výborně odpočine Vaše tělo i mysl.
Dnes bychom Vám ale rádi představili jinou chloubu Budapešti, a to zdejší ZOO a botanickou zahradu.
Nachází se v části města – Városliget a patří spíše mezi menší ZOO. Je to způsobeno tím, že je zasazena v jednom z center města, a tím pádem se nemůže více rozšiřovat. Vznikla už v roce 1866, a to ji řadí mezi 20 nejstarších ZOO na světě. Z těchto důvodů jsou některé její pavilony památkově chráněné. Koncem r. 2012 došlo k předání nově zrekonstruovaného hlavního vstupu (pochází z r. 1912) do budapešťské ZOO a botanické zahrady. Touto rekonstrukcí byly rozšířeny služby pro návštěvníky. Vznikl zde např. informační stánek, kavárna a další zázemí. Také zdejší vytápění je unikátní – díky termálním pramenům.
Hlavním lákadlem jsou ale samozřejmě zdejší expozice. Mezi ty nejoblíbenější bezesporu patří např. průchozí expozice tropických motýlů (otevřena pouze v létě), velký pavilon akvárií, japonská či kaktusová zahrada, nebo v neposlední řadě Dům života a smrti, v němž můžete sledovat celý cyklus života od zrození až ke smrti (hmyz).

Budapešťská ZOO a botanická zahrada nabízí neuvěřitelně různorodou faunu i flóru a proto určitě stojí za to ji navštívit.

Vstupné:
dospělí:  2.400,- HUF
děti 2-14 let:  1.700,- HUF
rodinná (2 dospělí a 2x dítě):  6.900,- HUF

Otevírací doba: v sezonu (květen-srpen) 9.00 – 19.00 hod., mimo sezonu 9.00 – 16.00 hod.

odkaz na webové stránky ZOO:
www.zoobudapest.com

CK ERLI Vám ráda zajistí ubytování kdekoliv v Budapešti:
Budapešť - ubytování

Do Budapešti Vás rádi odvezeme i autobusem, a to konkrétně 8.5. - 11.5.2013.
Je přichystán poznávací pobytový zájezd nazvaný "Budapešť - křížem, krážem".
Jak už jeho název naznačuje, čeká na Vás pestrý program spojený s prohlídkou pamětihodností tohoto nádherného města, koupání v termálních lázních, nákupy v největší maďarské tržnici a v neposlední řadě posezení v typické maďarské restauraci "čárdě" s folklorním programem a večeří.

více informací o zájezdu:
"Budapešť - křížem, krážem"
8.5. - 11.5.2013

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv možnost návštěvy tohoto nádherného města, určitě ve Vás zanechá pocit, který Vás bude nutit opět se sem vracet a objevovat další jeho krásy.

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé