Vyhledejte si
váš zájezd



Najděte si tu
správnou destinaci

Kliknutím na mapu se Vám zobrazí zvětšená mapa Maďarské republiky s výběrem nabízených destinací

Newsletter

Přihlásit se k odběru, zadejte váš e-mail, na který si přejete dostávat informace:


Odhlášení odběru e-mailem proveďte zadáním své e-mailové adresy a podtvrďte:

Keszthely - zámekKeszthely - městoKeszthely - tržniceKeszthely - Balaton

kód: BALVsc BUS Balaton

Balaton a nejkrásnější města jižního Maďarska (Vsc HUN-11124)

Tématické zájezdy BUS

Lokalita: ZALAKAROS
Cena od: 13.990,- Kč
Doprava: autobus (Ostrava, Frýdek-Místek, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Frenštát p.R., Rožnov p. R., Valašské Meziříčí, Vsetín, Vizovice, Zlín, Otrokovice)

Balaton a nejkrásnější města jižního Maďarska

Popis zájezdu
6-denní pohodový zájezd za poznáním historických a přírodních krás jižního Maďarska, oblasti, která na vás dýchá středomořskou atmosférou. Návštěva Balatonu, vyhlášeného letoviska, či posezení ve vinném sklípku, ochutnávka maďarských vín, možnost koupání v maďarských termálních lázních, to vše neodmyslitelně patří k návštěvě těchto kouzelných míst Maďarska.
Program
1. den - odjezd z nástupních míst brzy ráno přes Slovensko do Maďarska, návštěva PANNONHALMY (opevněný benediktinský klášter s bazilikou, knihovnou a galerií), PÉCS (brána ke Středozemnímu moři do Chorvatska a jedno z nejkrásnějších maďarských měst, kde se mísí stopy antiky, křesťanství, islámu a judaismu, dóm, biskupský palác, starořímské vykopávky a osmanské mešity). Odjezd na ubytování. Večeře a nocleh.
2. den - snídaně a poté odjezd do lázeňského města HARKÁNY (proslulost získalo díky zdejší vodě s mimořádnými léčivými účinky a vyskytuje se pouze zde a nikde jinde ve světě. Možnost koupání v termálních lázních včetně koupele v léčivém horkém bahně), hrad SIKLÓS (je jednou z nejzachovalejších středověkých památek Maďarska. Jádrem komplexu je zámecký hrad s půlkruhovým věžemi a baštami, prohlídka), pokračování po známé vinné cestě do VILLÁNY (v roce 1678 dějiště událostí, tzv. "druhá bitva u Moháče". Jeden z hlavních maďarských producentů vína a nejteplejší oblast Maďarska - možnost ochutnávky a posezení ve vinných sklípcích), návrat na ubytování. Večeře a nocleh.
3. den - po snídani odjezd z hotelu do KAPOSVÁR (město mezi stráněmi vinařské oblasti Zselic - elegantní městské jádro se secesními a klasicistními budovami, divadlo Gergely Csiky, jedno z největších v Maďarsku, místo, kde se narodil a zemřel jeden z nejvýznamnějších maďarských malířů József Rippl-Rónai), pokračování cesty do ZALAKAROS (možnost koupání v termálních lázních s léčivou vodou s největším obsahem fluoru ze všech maďarských lázní, rozsáhlé venkovní bazény a vanové koupele), odjezd na ubytování. Večeře a nocleh.
4. den - po snídani opalování a slunění u Balatonu nebo fakultativní výlet do městečka BALATONFÜRED (procházka městečkem po krásné promenádě Tagore, pramen Lajose Kosshuta, zámek Esterházy) projížďka lodí z Balatonfüredu do SIOFOKU (nejrušnější lázeňské městečko s dominantou věže místní vodárny, pláže - slunění, návštěva kaváren). Cesta lodí zpět, návrat na ubytování. Večeře a nocleh.
5. den - snídaně, odjezd do KESZTHELY (univerzitní město na břehu Balatonu - náměstí se sloupem nejsvětější Trojice, zámek rodiny Festeticsů, Georgikon, tzv. "Šnečí parlament") za krásného počasí možnost projížďky lodí po Balatonu, návštěva lázní HEVÍZ (koupání v termálních lázních s největším evropským termálním jezerem), SÜMEG (hrad ze 13. stol. s nádherným výhledem do širokého okolí), návrat na ubytování. Večeře a nocleh.
6. den - po snídani, cesta kolem Balatonu SZIGLIGET (zřícenina středověkého hradu na kopci nad stejnojmenným maďarským městem na břehu Balatonu). Chráněné přírodní území TIHANY (poloostrov, který patří k perlám Balatonu. Ze zdejšího návrší s opatským barokním kostelem se naskýtá nádherný výhled na celý Balaton, je tu i několik muzeí). Odpoledne odjezd zpět do ČR. Předpokládaný příjezd do nástupních míst pozdě večer.
Ubytování a strava:
ubytování v Maďarsku v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím) a polopenzí.
Cena zahrnuje:
dopravu zájezdovým autobusem, poplatky a parkovné, 5x nocleh v Maďarsku, 5x polopenze, průvodce, kompletní cestovní pojištění včetně připojištění léčebných výloh, zákonné pojištění CK proti úpadku.
Cena nezahrnuje:
vstupné do placených objektů, lázní a dále pak vše co není uvedeno v „CENA ZAHRNUJE“.
Doporučené kapesné: cca 45.000, - HUF
Nástupní místa
Ostrava, Frýdek-Místek, Frenštát p. R., Rožnov p. R., Val. Meziříčí, Vsetín, Vizovice, Zlín, Otrokovice, Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno, Břeclav, Bratislava
Pořadatel: VSACAN TOUR, s r.o., IČ: 44741561

Kapacity, termíny a ceny

2-lůžkový pokoj

Cena od: 13990,- Kč (5 nocí), Typ kapacity: hotelový pokoj, Obsazenost:
2-lůžkové pokoje s příslušenstvím

10. 9. 2024 - 15. 9. 2024
Cena od 13 990 Kč (5 nocí)
  

Celkem 1 termínů

Body zájmu

ZALAKAROS

ZALAKAROS – leží vzdušnou čarou 20 km jižně od Balatonu. Léčebné lázně s venkovními a krytými bazény s termální vodou ... více

Zpět

 

Copyright 2010 CA ERLI, všechna práva vyhrazena. Vytvořeno v eline.cz © 2010
Užitečné odkazy:

Facebook

Autoškola Slezská | Infrapanely | Hračky | Army shop | PUR pěna | Nibe | Dětské postýlky | Barefoot | Lékárna | fitcaffé